4.Вести

Примена на машина за означување со УВ ласер

Примената на машината за ласерско обележување е сè поблиску до живот, а развојот на машината за означување УВ во последните години може да се каже дека напредува со скокови и граници.УВ ласерската машина за обележување користи ултравиолетови ласери за директно уништување на хемиските врски што ги поврзуваат атомските компоненти на супстанцијата.Овој метод наречен „ладно“ не ја загрева периферијата, туку директно ја дели супстанцијата на атоми.

Свеста на луѓето за безбедноста на храната и лековите исто така постојано се подобрува.Во последниве години, безбедносниот надзор на храната и лековите во земјата исто така континуирано се зголемува.Модификацијата за бојадисување на датумот на производство на производот беше критикувана од мнозинството луѓе.Многу храна и лекови се враќаат во рерната по истекот на рокот и датумот на производство се менува пред да се продаваат на пазарот.Практикувањето на мали работилници предизвика и многу големи фабрики да трпат неоправдани неправди.Примената на машината за означување со УВ ласер во прехранбената и лековита индустрија го оневозможува менувањето на датумот на производство на храна и лекови.Не само што ги прави храната и лековите побезбедни, туку и ги прави производителите и потрошувачите подоверливи.

УВ ласерската машина за означување припаѓа на серија машини за ласерско обележување, но таа е развиена со користење на 355nm УВ ласерски извор.Оваа машина усвојува технологија за удвојување на фреквенцијата на фреквенцијата од трет ред.Во споредба со инфрацрвените ласери, ултравиолетовата светлина 355 има многу мала точка за фокусирање и може во голема мера ја намалува механичката деформација на материјалот и има мало влијание на топлината при обработката, бидејќи главно се користи за ултра фино обележување и гравирање и е особено погоден за апликации како што се означување на храна и медицински материјали за пакување.

sdafsd

Предности на машината за обележување УВ:

1. УВ ласерската машина за обележување е опремена со увезен виолетов ласер, кој има одлични перформанси, униформа густина на ласерска моќност, фино место и стабилна излезна светлосна моќност.

2. УВ ласерската машина за обележување е погодна за широк спектар на материјали и може да реализира ултра фино ласерско обележување.

3. УВ ласерската машина за обележување има мала зона погодена од топлина, избегнувајќи оштетување од обработени материјали и висок принос.

4. УВ ласерската машина за обележување не бара потрошен материјал, а трошоците за употреба и одржување се ниски.

5. Тој е траен и неизбришлив, а содржината на обележувањето не може да се уништи се додека површината на предметот не е сериозно оштетена.

6. Се користи бесконтактното означување кое нема да го оштети самиот објект.

BEC Ласерската УВ ласерска машина за обележување прифаќа висококвалитетен УВ ласерски извор на светлина.Во споредба со обичната машина за означување со ласер, дијаметарот на точката за фокусирање на ласерот на ултравиолетова крајна пумпа е помал и ефектот на обележување е пофин;ласерот со тесна ширина на импулсот и материјалот за обработка имаат кратко време на дејство, Термичкиот ефект е мал, а ефектот на обележување е поубав.Поради оваа карактеристика, машината за означување со УВ ласер има предности што другата ласерска опрема не може да се совпадне во финото обележување, финото сечење и микрообработката на специјални материјали.


Време на објавување: 20-септември 2021 година