4.Вести

Фибер ласерска машина за обележување е шлаг на тортата за накит

Краток вовед намашина за обележување со ласерски влакназа накит.Преносливиот илиЗатворена машина за обележување со ласерски влакнаможе да се користи во индустријата за накит, а има многу видови материјали за накит, како што се злато, сребро, нараквици од жад итн. се многу високи, не можат да покажат трага од недостатоци и грешки, само таква висока прецизност може да ја покаже скапоценоста на накитот.

http://www.beclaser.com/

一, Принцип:

Основен принцип намашина за ласерско обележувањед Ласерско обележување е да се користи ласерски зрак за да се направат трајни траги на површината на различни супстанции.

Ефектот на обележувањето е да се изложи длабокиот материјал преку испарување на површинскиот материјал, или да се „гравира“ траги преку хемиските и физичките промени на површинскиот материјал предизвикани од светлосната енергија, или да се изгори дел од материјалот преку светлосната енергија. , покажувајќи го потребното офортување.шема, текст.

二, Предност:

1. Ефектот на означување е целосен: Ласерската машина за означување може да означува и разни фини и сложени обрасци што ги бараат корисниците на површината на малиот накит.

2. Висока електро-оптичка стапка на конверзија: Без загуба на спојување на енергија, заштеда на оперативни трошоци, долг работен век на ласерот, без одржување и без потрошен материјал за 100.000 часа.

3. Брза брзина на обележување и висока ефикасност: Во исто време, обемот на обработка е значително зголемен, а враќањето на корисникот е забрзано.

4. Интегрирана целокупна структура: Мала и компактна, зафаќа мал простор и е лесен за транспорт.

三, Примерок:

Како напредна опрема за обработка,машина за ласерско обележувањеима брза брзина на обработка и висока ефикасност.Може да врши бесконтактна обработка на означување без загуба на податоци за производите за накит, а шаблонот за обележување е фин и убав, издржлив и издржлив.Дополнително, ласерско обележување Методот на означување на машината е исто така многу чувствителен.Само внесете го наведениот текст или шема во софтверот и машината за ласерско обележување може веднаш да го означи саканиот ефект за кратко време.


Време на објавување: 21.06.2023