4.Вести

Што е машина за ласерско обележување?

Машините за ласерско обележување користат ласерски зраци за трајно обележување на површината на различни супстанции.Ефектот на обележувањето е да се изложи длабокиот материјал преку испарување на површинскиот материјал, за да се изгравираат извонредни обрасци, заштитни знаци и зборови.

一, Кои се спецификациите?

1. Ласерско напојување: Ласерското напојување на машината за обележување со ласерски влакна е уред кој обезбедува енергија за ласерот, а неговиот влезен напон е AC220V наизменична струја.Инсталиран во контролната кутија на машината за обележување.

2. Извор на ласер: Машината за ласерско обележување прифаќа увезен ласер со импулсни влакна, кој има добар излезен ласерски режим и долг работен век и е дизајниран да се инсталира во куќиштето на машината за обележување.

3. Глава на скенер: Системот на главата на скенерот е составен од оптички скенер и серво контрола.Целиот систем е дизајниран и произведен користејќи нови технологии, нови материјали, нови процеси и нови принципи на работа.

Оптичкиот скенер е поделен на систем за скенирање X-насочен и систем за скенирање Y-насочен, а на секое вратило на серво моторот е фиксирано ласерско огледало.Секој серво мотор се контролира со дигитален сигнал од компјутерот за да ја контролира неговата патека за скенирање.

4. Завршена леќа: Функцијата на теренската леќа е да го фокусира паралелниот ласерски зрак на една точка, главно користејќи f-тета леќа.Различни f-theta леќи имаат различни фокусни должини, а ефектот на обележување и опсегот се исто така различни.Стандардната конфигурација на леќата има F160=110*110mm

未标题-1

二, Како да се избере најсоодветната машина?

1. Машина за обележување со ласерски влакна: погодна за означување на сите метали и некои пластични материјали.

2. CO2 ласерска машина за обележување: погодна за неметално обележување, како што се дрво, кожа, гума, керамика итн.

3. УВ ласерска машина за обележување: за означување на стакло и многу фини делови

三、Примена на фибер ласерска машина за обележување во алати за сечење

Со брзиот развој на технологијата на машините за ласерско обележување, употребата на машини за ласерско обележување во различни области и занимања постепено се широко користени.

Ласерската обработка е различна од традиционалната обработка.Ласерската обработка се однесува на употребата на термички ефекти кога ласерскиот зрак се проектира на површината на материјалот за да се заврши процесот на обработка, вклучувајќи ласерско заварување, ласерско гравирање и сечење, модификација на површината, ласерско обележување, ласерско дупчење, микромашина итн. одигра клучна улога во денешната преработка и производство, обезбедувајќи вештини и опрема за технолошка трансформација на традиционалните индустрии и модернизација на производните операции.

Денес, кога обработката на алатот станува сè понежна и поубава, обработката на накит се разликува од традиционалното производство.Ласерското концентрирање може да ја направи обработката попрецизна и сеопфатно да ја подобри ефикасноста и квалитетот на персонализираните алатки.


Време на објавување: Јуни-13-2023 година